Musikterapi med

Catharina Messell

Et møde med din essens

Musikken er det sprog der tager over, dér hvor ordene ikke rækker længere.

Musikken giver fylde og dybde til de oplevelser, som har formet os til dem, vi er, – og musikken holder os og giver os styrke, når hjertet er ved at sprænges.

Musik og lyd kan hjælpe os til at give slip på det, som ikke længere tjener os, hvad enten det er smerter, negative tankemønstre, eller stress og traumer. 

Og musikken giver os tro, håb og mod, når vi står midt i uvisheden og tager tilløb til at træde ind i en ny og endnu ukendt version af os selv.

I Musikterapi bruger jeg musik og lyd som redskaber til at hjælpe dig med at kontakte og kropsliggøre din naturlige tilstand af ro og balance. Herfra kan du bedre lytte til din egen indre visdom og til kroppens intelligens.

Musik og lyd kombineret med åndedrætsøvelser tager dig på en indre rejse til andre lag af din bevidsthed. Her vil du opdage, at din krop og din psyke taler til dig, og at det altid føles som en kæmpe lettelse – som at komme hjem – når du tillader dig selv at være fuldstændig til stede med og lytte til dét, der fylder i dig. 

Ofte forsøger vi at løbe væk fra dét, der smerter i os, at fylde livet med larm og distraktioner. Men vi kan ikke løbe fra os selv. Det hævner sig i form af angst, stress, smerter osv. I virkeligheden er din krop og dine følelser en form for indre kompas, som hele tiden forsøger at guide dig hjem til DIN indre sandhed. 

Når du tillader dig at undersøge det, som banker på hos dig, vil du opdage, at du med din opmærksomhed og med hjælp fra musikken kan bevæge og tranformere det, som før føltes tungt og forstenet. Bag smerten bor altid nye indsigter og mulighed for udvikling og vækst.

Hvordan foregår en session?

En session starter med en samtale, hvor vi sammen undersøger din situation og indkredser et fokus for sessionen. Herefter arbejder vi med musik eller lyd på den måde som er mest meningsfuld for dig og det tema, der arbejdes med. Det kan fx være i form af afspænding, musiklytning og guidet indre billeddannelse. Det kan også være, at vi gør brug af klanginstrumenter, som skaber en særlig vibration i kroppen, eller måske skal du have fat i din stemmes lyd og lære at bruge den, som et redskab til at genfinde balance, kraft og vitalitet.

Sessionen afrundes med en samtale, hvor du har mulighed for at reflektere over din oplevelse, så du bedst muligt kan integrere dine nye indsigter i din hverdag efterfølgende.

Lyd og vibration

Alting i vores univers er i konstant bevægelse. Alt har en rytmisk, pulserende vibration – også dine følelser og alle organer i din krop. Vibration skaber forskellige frekvenser alt efter hvor hurtigt eller langsomt den bevæger sig. Frekvenser er lydbølger. Det er ikke alle frekvenser som du kan opfange med dit øre, men din krop kan opfange og reagere på dem alligevel. Du bliver hele tiden udsat for vibrationer, hvad enten du er opmærksom på det eller ej og du udsender også selv et felt af elektriske signaler, som kan påvirke dem omkring dig. 

Du kender sikkert til oplevelsen af at træde ind i et rum og straks kunne mærke stemningen. Du kan tydeligt mærke i din krop om den er let og opløftende eller om den er tung og dræner dig for energi. Det er fordi din krops energi afstemmer sig efter det vibrerende felt, den befinder sig i.

Du kan tune og balancere din krop og din energetiske tilstand ved hjælp af lyd og klang. Klangmassage, lydbad eller overtone-sang kan være kraftfulde redskaber til at hjælpe krop og sind tilbage til homøostase.

  • Jeg tilbyder individuelle sessioner, hvor jeg arbejder med klang og resonans direkte på din krop.
  • Jeg afholder også events i grupper, hvor du kan opleve den transformerende og opløftende effekt et lydbad eller en indre rejse akkompagneret af lyd kan have. 

Aktivering af Højere bevidsthedstilstande

Musikken har en særlig evne til at åbne for tilstande af højere bevidsthed, hvor du for et øjeblik kan ”slukke” for egoet og opleve en form for samhørighed med alt omkring dig. En følelse af at være holdt af noget, som er større end dig. Disse oplevelser kan være utroligt helende og give os mod, tro og håb til at foretage den livsrejse, som er vores.

Din stemmes kraft

Én af de mest kraftfulde lydkilder, vi kan arbejde med er vores egen stemmes lyd.

Forskningen viser, at når du synger, toner eller nynner aktiverer du vagusnerven, som regulerer det autonome nervesystem.

Når du synger eller toner kommer du naturligt i kontakt med dit dybe åndedræt som hurtigt og effektivt får dig ind i en tilstand og ro og nærvær.

Når du bruger din stemmes lyd, frigiver din hjerne serotonin, som er forbundet med glæde og velvære, og du skaber samtidig en form for indre klangmassage, som – i samspil med din intention og bevidste opmærksomhed-, balancerer og  harmoniserer både din fysiske og din følelsesmæssige tilstand.

Der er kort sagt mange gode grunde til at bruge det kraftfulde redskab, som din stemmes lyd er. Det er både nemt, dejligt og vanedannende (=:

  • I en session med mig, kan du lære de basale teknikker, du skal kende for at få mest ud af din stemmes lyd i forhold til åndedræt, overtoner og intention/opmærksomhed. Du vil lære hvordan du kan bruge stemmen som meditativt redskab, til at frigive stress og spændinger, til at reducere smerter og ubehag, og til at grounde, oplade og revitalisere dig selv.
  • Jeg afholder også events i grupper med fokus på stemmens kraft. Her kan du opleve hvordan gruppens samlede lyd og resonans kan skabe et kraftfuldt felt som åbner for og understøtter energi, styrke og velvære.

Musik, Kreativitet og Bevidsthed

Musik aktiverer stort set hele din hjerne på én gang. Når du bruger musiklytning sammen med afspænding og visualisering, åbner du for din hjernes kapacitet til at skabe forbindelser mellem forskellige dele af hjernen, som normalt ikke ”taler” sammen. Derfor får du adgang til en større og mere holistisk form for intelligens – en tilstand, som vi forbinder med kreativitet og flow.

Du har en nemmere adgang til dine følelser og til det, du har fortrængt, og du er i stand til at se din situation fra helt nye vinkler og hente ressourcer og visdom frem, fra et ”større” sted i dig.

Musikken har også en evne til at åbne for tilstande af højere bevidsthed, hvor du for et øjeblik kan ”slukke” for egoet og opleve en form for samhørighed med alt omkring dig, en følelse af at være holdt af noget, som er større end dig. Disse oplevelser kan være utroligt helende og give os mod, tro og håb til at foretage den livsrejse, som er vores.

  • Jeg tilbyder sessioner med metoden Guidet Imagery and Music som er en psykoterapeutisk, dybdegående behandlingsmetode der sætter dig i kontakt med din iboende intelligens både kropsligt, følelsesmæssigt og eksistentielt.

Det praktiske

Pris: 

En session varer en time og koster 850 kr.

En session med Guided Imagery and Music varer 2 timer og koster 1250 kr.

Et klippekort med 5 timer koster 2500 kr.  Du sparer 625 kr.

Hvis du booker en session i forbindelse med, eller i forlængelse af, et kursus eller en workshop i Det Feminine Forvandlingsrum får du 20 % rabat

Musikterapeut -og sangerinde Catharina Messell

Book en gratis afklarende samtale med Catharina

Er du i tvivl om musikterapi kan hjælpe dig, eller om hvilken form for musikterapi der vil kunne støtte bedst op om din proces?

Du kan skrive til mig på kontakt@forvandlingsrum.dk og lave en aftale om en gratis afklarende samtale.

Parterapi

Parterapi der genskaber samhørighed og nærhed

Parterapi Imago. Min aller varmeste anbefaling